Peuterbaden voor kinderen

 

Voor peuters is het heerlijk wanneer ze bij warme zomerdagen in het water kunnen spelen. Als ouder kun je daarvoor een van de vele zwembaden bezoeken die er in de buurt zijn. De beheerders van de zwembaden spelen er tegenwoordig wel op in om ouders met peuters naar het zwembad te trekken. Ze zorgen ervoor dat er ook voor deze leeftijdsgroep voldoende te doen is. De moderne peuterbaden zijn niet meer alleen voorzien van een hoeveelheid water, maar hebben ook speeltoestellen in het bad. Nu wordt een peuterbad in het zwembad tegenwoordig onder andere voorzien van een glijbaan, maar ook met sproeiers en dergelijke. Als ouder zal je op je kind moeten letten als hij of zij aan het spelen is in het peuterbad. In het peuterbad zal de diepte van het water niet meer dan 10 cm zijn. Dat is voldoende om er heerlijk in te kunnen spelen. Omdat er ook nog eens speeltoestellen in staan, is het heerlijk toeven in zo’n bad met lekker weer. Je mag je kind geen moment uit het oog verliezen. Ondanks dat er voldoende toezicht is, moet je ook als ouder de verantwoordelijkheid nemen door op je eigen kind te letten.

Het peuterbadje voor thuis
Indien je voldoende ruimte hebt in de tuin is het goed voor je kind dat een peuterbadje wordt geplaatst. Daarbij kunnen tegenwoordig veel losse elementen worden aangeschaft. Het is tegenwoordig mogelijk om een compleet bad samen te stellen met veel losse elementen. Er zijn waterglijbanen die in het bad kunnen worden geplaatst. Ook sproeiers voor in het bad zijn verkrijgbaar en nog veel meer andere speelartikelen. Thuis moet je ook je kind in de gaten blijven houden als het met water speelt. Laat je niet afleiden. De meeste ongelukken met water gebeuren thuis als er niet op het kind gelet wordt. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Materiaal
Vroeger werden de peuterbaden van een materiaal gemaakt wat snel ging verslijten. De moderne peuterbaden zijn van een veel beter materiaal gemaakt. De onderdelen die nu onder het water staan zullen niet extra verkleuren. Er ontstond vaak een bobbelige structuur. Hierdoor kon de gelcoat openbarsten. Dat kon voor gevaarlijke situaties zorgen. De tegenwoordig goedgekeurde peuterbaden hebben dit niet meer. De peuterbaden van tegenwoordig worden van een speciale kunststof gemaakt. Zij kunnen tegen het chloorwater. Verkleuringen komen niet meer voor. Alles zal er mooi uit blijven zien, ondanks dat het de hele zomer buitenstaat. Bij de moderne peuterbaden wordt ervoor gezorgd dat het is voorzien van overloopgoten. Dit wordt speciaal gedaan om een goede circulatie tot stand te brengen. Het water wat over de rand wordt gepompt, wordt vervolgens gezuiverd en weer in het badje teruggepompt. Het water blijft daardoor van een uitstekende kwaliteit. De peuters kunnen daardoor lang van het water blijven genieten. De peuters zullen zich geen moment vervelen als ze zo’n bad in de tuin hebben.
Niet alleen de peuters hebben plezier van een peuterbad maar ook de ouders. Het is toch heerlijk als de kinderen fijn kunnen spelen.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *