eva-dang-EXdXLrZXS9Q-unsplash

Per trein naar Londen reizen

Steeds meer mensen gaan voor lange weekenden of een midweekje naar de wereldsteden in Europa. Denk hierbij aan Londen, Parijs of Berlijn. Maar hoe reis je hier snel naartoe en wat is de beste manier om er te komen? Reis je per trein naar Londen of maak je toch gebruik van het vliegtuig? Veel mensen reizen voor een weekend naar Londen en er zijn dan ook veel manieren om naar de stad te te reizen. Je kunt zelf met de auto gaan en de ferry pakken in Calais. Ook kun je vanaf elk vliegveld in Nederland of Duitsland goedkoop en snel naar Londen vliegen. Heb je meer tijd en wil je er een bijzondere reis van maken? Dan kun je ook altijd nog te kiezen om via IJmuiden te reizen en daar de boot te nemen. In dit artikel kijken we naar de snelste manier van reizen en wat de voordelen hiervan zijn.

Per trein naar Londen of toch vliegen?

Veel mensen kiezen om per vliegtuig af te reizen naar Londen. Hierbij wordt vaak vanaf Schiphol, Eindhoven of Weeze gevlogen. Mensen denken vaak dat dit de snelste en makkelijkste manier van reizen is, maar schijn bedriegt. Je bent natuurlijk binnen twee uur in Londen, maar daarbij moet je dan ook de reistijd van en naar de airport meerekenen. En natuurlijk de tijd die je kwijt bent op de airport zelf. Hiermee komen mensen gemiddeld boven een reistijd van 5 uur uit. Vooral als je van deur tot deur gaat rekenen. Maar ja, wat zijn dan de alternatieven? Wat mensen zich vaak niet realiseren is dat je met onder andere de Thalys binnen vier uur in hartje Londen kunt staan. Per trein naar Londen is dan ook een hele snelle en betaalbare manier van reizen. Je kunt in Amsterdam opstappen op de trein en reist vervolgens met hoge snelheid naar Brussel Zuid. Vanaf daar reis je vervolgens in een keer door naar King’s Cross in het hartje van Londen.

Voordelen van per trein naar Londen reizen

Een van de grote voordelen van het reizen per trein is dat je al die stress die vliegen op kan roepen helemaal niet hoeft te voelen. Je hoeft niet uren van te voren aanwezig te zijn en kunt ook gemakkelijk je koffer meenemen. Je verliest dan ook geen tijd bij het inchecken of bij de douane. De trein stap je vlak voor deze vertrekt in en hierna hoef je helemaal niets meer te doen. Uiteraard lever je ook nog een bijdrage aan het verkleinen van de CO2 voetafdruk wanneer je niet met het vliegtuig, maar per trein naar Londen reist.

Reizen met Thalys

Wanneer je per trein naar Londen gaat reizen, heb je vaak met de Thalys te maken. Dit is een zeer geschikte vervoerder voor internationale reizen. Bij Thalys heb je namelijk de keuze uit verscheidene soorten tickets die allemaal extra comfort of mogelijkheden met zich meenemen. Heb je bijvoorbeeld veel koffers en wil je onderweg een maaltijd kunnen nuttigen? Dan kun je voor een premium ticket kiezen, waarbij voor al die elementen wordt gezorgd.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *