Op vakantie alleen uit eten gaan

Er zijn genoeg avonturiers die het heerlijk vinden om alleen op vakantie te gaan. Als je alleen gaat kan je doen en laten wat je wilt en maak je makkelijker contact met anderen. Het avondeten echter is een ander verhaal. In verschillende landen en culturen, waaronder hier in Nederland, wordt er nog vaak gedacht dat het ‘zielig’ is als je in je eentje uit eten gaat. Om het nog erger te maken word je ergens achteraf in een hoekje geplaatst. Toch is het vreemd dat taboe op alleen uit eten gaan, zeker met de grote groep singles en alleenstaanden.

Een aantal tips om niet elke avond naar de snackbar te hoeven, maar gewoon te kunnen genieten van in je eentje eten in restaurants.

Aan de bar zitten
In eetcafés en sommige restaurants, uiteraard afhankelijk van de bestemming, is het vaak mogelijk om aan de bar te eten. Zo heb je niet het ongemakkelijke gevoel van alleen aan een tafeltje zitten tussen alle tafels met meerdere eters. Bovendien zit je aan de bar naast andere mensen die alleen eten, waardoor je minder het gevoel hebt alleen te zitten. Tevens is het een uitstekende manier om contact te maken met mede-eters.

Veilig en informeel
Zoek een restaurant in een leuke, veilige buurt. Zeker in je eentje wil je niet in een louche tent zitten ergens achteraf. Ook het lezen van reviews kunnen u helpen bij het zoeken naar een gezellig informeel restaurant.

Buiten eten
Als het weer het toelaat ga dan zeker op het terras eten. Dat is een luchtigere ervaring dan binnen eten.

Wees jezelf
Ga lekker eten, drink er een lekker glas wijn bij en geniet. Wat kan u het nou schelen wat anderen ervan zouden kunnen denken?

Een gedachte over “Op vakantie alleen uit eten gaan

  1. Heel erg leuk blog om te lezen! Ik ga nooit alleen uiteten. Ik ben nu op stage in Valencia, maar het is best wel een keer leuk om alleen te gaan eten. De tips zijn erg handig en ik ga het een keertje proberen!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *