De Punt van Portugal

In Sagres zijn de stranden nog wit en rustig, dat is lang niet het geval in de rest van de kuststreken van Portugal. Sagres is tevens het meest zuidwestelijke puntje van Europa.

Het dorp

Het dorp zelf is zeer klein, je vindt er alleen een rechte straat naar de zee, een pottenbakkerij, het oude Fortaleza en wat kroegjes. Omdat het zo rustig is kan je er in de winter ook bijna óp het strand staan met je camper of caravan, niemand die er wat om geeft.

In de zomer is het wel wat drukker, maar ook dan is het kalm en vredig in Sagres. Er zijn toeristen die foto’s maken van de rotsen, en uiteraard selfies met de rotsen op de achtergrond. Je kan het oude Fortaleza bezoeken, aan het pleintje wat drinken bij de barretjes en ’s avonds kreeft eten in het restaurant die die ochtend uit het water om de hoek is gevist. Allemaal binnen de kilometer.

Bron: Tripadvisor.com

De omgeving

That’s it. Wat Sagres betreft dan, want in de omgeving is er nog een hoop te zien. De gemeente Villa de Bispo en het dorpje Carrapateira zijn meer dan de moeite waard. Vlak bij Carrpateira ligt overigens een langwerpig strand, Praia do Amado, met grote parkeerplaats, surfscholen en een leuke strandtent. Het mooie aan Sagres is dat je er het hele jaar terecht kan, welk seizoen het ook is je zit er altijd goed!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/maesse30/domains/123reisblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 gedachten over “De Punt van Portugal

  1. Sagres is een prachtige plek. Sowieso de hele kust van Portugal is rijk aan mooie plekken. @toscane, er zijn wel degelijk toeristen alleen of het zo druk is als Albufeira en dergelijke dat durf ik niet te zeggen.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *