Monumentvalley

Een tocht door Monument Valley

Gelegen in het zuid-westen van de Verenigde Staten is Monument Valley, één van de meest iconische locaties in het land. Denk je aan Westerns of Willy E. Coyote en Roadrunner, dan denk je (misschien wel onbewust) aan Monument Valley. De vallei is gelegen in de staten Arizona en Utah, en heeft uitlopers tot in New Mexico en Colorado. Monument Valley staat bekend om de bijzondere rode rotsformaties in het gebied. Grotendeels een vlakke woestijn, verschijnen uit het niets tientallen meters hoge rotsformaties die iedereen direct herkent.

Monument Valley en de Navajo-indianen

Monument Valley is het woongebied van de Navajo-stam (spreek uit: Ná-va-ho). Deze etnische Amerikanen wonen hier al honderden jaren en vormden enige tijd één van de grootste indianenstammen van het land. De Navajo wonen er nog altijd en leiden toeristen rond in hun gebied. Hoewel de meeste Navajo inmiddels een Westerse levensstijl hebben, zijn ze trots op hun afkomst, wat het voor toeristen makkelijk en boeiend maakt om het gebied en de oude Navajo-cultuur te verkennen.

Vanuit het toeristische uitkijkpunt kan met een 4×4 het gebied in gereden worden. Dit kan enkel met een Navajo-gids. Het is niet geoorloofd om als buitenstaander het gebied buiten de verharde wegen te betreden.

Een nacht onder de sterren in Monument Valley

Monument Valley lijkt in niets op de rest van de Verenigde Staten. Je waant je in een ander land wanneer je met een jeep door het gebied rijdt. Vuurrood, fijn zand en bizarre rotsen die ineens opdoemen voor je. De Navajo zijn er spiritueel ingesteld, maar zelfs als op-en-top atheïst kan je begrijpen waar dit vandaan komt wanneer je door het gebied rijdt.

De zonsondergang en zonsopkomst is misschien wel het hoogtepunt wanneer je in Monument Valley verblijft. Vuurrode, paarse en roze kleuren wisselen elkaar af. Het is een zonsopkomst of -ondergang die je nergens anders ziet, waarschijnlijk door de fijne rode stof die altijd in de lucht hangt. Ga je op reis naar de westkust van de Verenigde Staten, dan is Monument Valley een bestemming die je niet mag overslaan.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *