http://images.forwallpaper.com/files/images/9/9589/958990dd/284236/globe-map-suitcase-travel.jpg

Bereikbaar zijn op je vakantie, hoe doe je dat?

Ieder jaar weer is het een ware volksverhuizing. Veel mensen gaan dan op vakantie. Een paar weken lekker in de zon. Het is heerlijk om te genieten van een weekje aan zee. Het is fijn om even uit de dagelijkse sleur te zijn. De vraag is vaak wel hoe je toch bereikbaar kunt blijven met het thuisfront op een betaalbare manier. Het is in het buitenland een stuk duurder om te bellen. Ook is het gebruik van het internet niet altijd even veilig. Het is goed om te kijken welke mogelijkheden er zijn om bereikbaar te blijven.

Doorwerken tijdens de vakantie?

 

Het is soms nodig om door te werken op de vakantie. Een project wat nog niet af is. Ook kan het belangrijk zijn om bereikbaar te zijn voor het werk. Het is dan goed om telefonisch, per mail en eventueel ook via social media en WhatsApp bereikbaar te zijn. Het is belangrijk om je business draaiende te houden. Zeker als zzp’er of kleine ondernemer is dit verstandig. Het is vaak moeilijk om de deuren voor een paar weken dicht te doen.

 

Een goed overzicht van alle kosten

 

Wanneer je in het buitenland op vakantie gaat kunnen de telefoonkosten oplopen. Door gebruik te maken van een prepaid simkaart is het mogelijk om de kosten zeer helder te houden. Het is niet mogelijk om meer te bellen dan dat er aan tegoed op de kaart is gezet. Wanneer heb je een prepaid simkaart nodig? Het beste is het om er altijd één mee te nemen. Het is dan mogelijk om het als een backup te gebruiken. Wat als je door het tegoed bent van het abonnement van je mobiele telefoon? Dan kun je eenvoudig de simkaart verwisselen.

Mail, social media en WhatsApp?

 

Bereikbaarheid is veel meer dan alleen de telefoon en het bellen. Het is ook mail, social media en daarnaast WhatsApp. Wanneer je op vakantie bent is het slim om iedere dag even alles te controleren op nieuwe berichten. Het hoeft niet langer dan een uurtje te duren. Het is mogelijk om het in de ochtend te doen of zelfs ‘s avonds. Het is maar net wat werkt voor iemand.

 

Total lockdown?

 

Wanneer het mogelijk is, is het goed om echt vakantie te nemen. Het is dan als ondernemer mogelijk om even goed bij te tanken en de batterij weer op te laden. Natuurlijk is het mogelijk om dit op een manier te doen dat alle klanten hier begrip voor hebben. Een kaartje op de deur van het kantoor is hier waarschijnlijk niet genoeg voor. Het is verstandig om ook een telefoonservice in te schakelen om alle telefoontjes op te vangen. Daarnaast kan een automatische mail alle inkomende mails een bericht sturen dat het vakantietijd is voor het bedrijf. Een tijdelijke assistent (virtueel) tijdens de vakantieperiode kan ook een goede keuze zijn. Die kan alle berichten en inkomende telefoontjes opvangen. Het is een persoon welke net een stapje meer kan doen voor de klanten als dit nodig is.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *