Bali

Welke plekken mag je niet missen in Bali?

Een vakantie Bali & Indonesië is goed te combineren. Zelf heb ik naast Bali de reis gecombineerd met Sumatra, Sulawesi en Lombok. In mijn individuele rondreis Indonesië ben ik twee keer (!) naar Bali geweest. Tijdens mijn eerst trip in Bali, ben ik verschillende waanzinnig mooie plaatsen tegengekomen. Echter bleek achteraf, tijdens mijn tweede vakantie naar Bali dat ik een aantal mooie stranden, plekjes en must-see’s de eerste keer heb gemist. Daarom schrijf ik vandaag over de plaatsen die je echt niet mag missen!

De groene heuvels van Munduk

Een plaats die je echt niet mag missen in Bali is Munduk. De eerste beelden die je waarschijnlijk ziet verschijnen wanneer je aan Bali denkt, zijn de groene heuvels. Munduk wordt gekenmerkt door haar mooie rijstvelden, aardbeien-, koffie- en kruidenplantages. Maar wat veel mensen wellicht niet weten is dat de watervallen hier zeer mooi zijn in het kleine rustige bergdorpje. Elke hoek is een mooie adembenemende panorama. De legende gaat dat het water uit de 35 meter hoge waterval helpt de huid te verjongen en huidproblemen te genezen vanwege het zwavel in het water.

Een trip naar Ubud

In Eat, Pray, Love besloot Elizabeth (Julia Roberts) haar geluk te beproeven door de radicale stap te nemen om haar rondreis Indonesië te gebruiken om tot rust te komen. Wees rust zelve in Ubud. Mocht je houden van tempels, mis dan niet het indrukwekkende Gunung Kawi-tempelcomplex. Tussen de rijstvelden en het regenwoud ligt het verscholen spectaculaire gebouw. De tempel wordt gekenmerkt door haar rotswanden waar gigantische beelden zijn weergegeven van meters hoog. In Ubud vind je ook verschillende meditatiegrotten en is het mogelijk om te zwemmen rondom de waterval.

Gunung Kawi tempelcomplex

Maak je reis compleet met de lange zandstranden in Kuta

Na veel bezienswaardige natuur, waan je je weer echt als toerist in de plaats Kuta. In de badplaats zijn meerdere bars, restaurants en clubs. In Kuta moet je zijn voor het bruisende nachtleven, het beoefenen van watersport en het krijgen van dé lekkerste rug massages. Vergeet in Kuta niet de stranden Bulangan Beach, Pandawa beach en Kuta beach te bezoeken.

Ervaar ook het mooiste van de Gili’s

Naast Bali liggen de populaire eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air, oftewel ‘de Gili’s’. Vanaf Bali kun je gemakkelijk de eilanden bezoeken per boot of per ferry. Ieder eiland heeft zijn eigen charme. Zo staat Gili Trawagan bekend bij backpackers als het paradijs. Het eiland is de grootste van de drie en is het partyparadijs onder backpackers. Zo zijn er meestal 3 feestjes per week in het hoogseizoen. Gili Meno wordt veelal bezocht naar mensen die zoeken naar meer rust. Gili Meno is ideaal als je wilt duiken, snorkelen of gewoon wilt genieten van de rust en natuur. Het tropische Gili Air is zowel onder toeristen als locals een welbezocht eiland. Gili Air is ideaal voor stellen en gezinnen. Wil je meer weten over mijn rondreis Indonesië? Kijk gerust even rond op de site!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *