Het vakantieland Turkije

Op maar liefst twee continenten ligt het land Turkije, namelijk op het Europese continent en het Aziatische continent. Turkije word hierdoor ook wel gezien als de poort naar het verre oosten. Istanbul is dan ook de enige wereld stad die verspreid ligt over de twee continenten. Ondanks dat het land op twee continenten ligt word het veel vaker als geheel tot Europa gerekend. Ondanks dat Istanbul een veel bekendere stad is dan Ankara is Istanbul niet de hoofdstad maar Ankara. Doordat Turkije op twee continenten is gelegen ligt het land op cultureel vlak op een kruispunt maar dit geldt niet alleen voor de cultuur ook het klimaat ligt op een kruispunt. Het oosten en centraal Turkije kennen het landklimaat meet uitermate hete zomers en extreem koude winters. De gebieden langs de Middellandse Zee kennen het mediterraan klimaat en de noordkust kent het zeeklimaat.

Rijke geschiedenis en prachtige natuur

Turkije is een land met een rijke historie en een eigen cultuur. Ook heeft het land een fantastisch landschap dat enorm divers is. Zo is de flora van Turkije enorm rijk en uit de laatste telling komen er maar liegt 9250 verschillende soorten planten voor in Turkije. Qua diersoorten is Turkije zeer zeldzaam want de meest zeldzame diersoorten die bijna nergens meer leven komen nog voor in het Turkse landschap, zoals de Europese wolf, bruine beer, oehoe en de steenarend. Door de verschillende klimaten in het land is het landschap ook zo enorm divers en leven er hier dieren die bijna nergens meet voorkomen. De rijke geschiedenis van het land komt voort doordat het land in meerdere handen is geweest zoals die van de Byzantijnen, Grieken en Romeinen. Door deze rijke historie heeft Turkije ook oude religieuze bouwwerken zoals de tempelheuvels van Göbekli Tepe, het tetrapylon van Aphrodisias en de Georgische kerkarchitectuur in Parkhali. Maar er zijn veel meer archeologische gebouwen en monumenten te bewonderen in dit prachtige land van de cultuur.

Vakantiegebieden Turkije

Turkije is een prachtig land met een uitgesproken cultuur en een prachtige natuur. Het maakt daarom ook niet uit waar een Turkije vakantie gevierd zal gaan worden want overal is er wel iets van dit alles te bezichtigen. De bekendste streek voor Turkije vakanties is de Turkse Rivièra. Jaarlijks trekken duizenden toeristen vanuit alle windstreken naar de zuidkust van Turkije om er een all inclusive vakantie aan door te brengen. De Turkse Rivièra loopt vanaf Marmaris tot voorbij Alanya. Door het mediterraan klimaat is dit een zeer geschikte streek om een vakantie aan door te brengen. Wat deze streek vooral bijzonder maakt zijn de watervallen bij Düden,  Manavgat en Kursunlu. Een tweede huis in Turkije is daarom ook heerlijk om zo te genieten van dit prachtige land, wanneer je maar wilt.