coffee-shop-1007898_960_720

Stedentrip tip: bezoek het sfeervolle Madrid

Op dit moment zijn stedentrips helemaal hip. Er is super veel aanbod en elke bestemming heeft zo zijn eigen specialiteit. Hoe lekker is het om er even kort tussenuit te gaan… Het handige aan stedentrips is dat je het niet per se heel lang van tevoren hoeft te boeken, maar het nog steeds voordelig kan zijn als een last minute vakantie. Tijdens het brainstormen over de plaats van bestemming gaan er een hoop steden door je hoofd. De steden die het meest bezocht worden zijn Barcelona, Valencia, Praag, Rome, Lissabon, Londen, Parijs, Boedapest en natuurlijk Madrid. Madrid heeft misschien wel geen strand of zee, maar is een leuke stad die zeker in de top hoort voor te komen. Maar wat maakt Madrid nou zo leuk?

Waarom een stedentrip naar Madrid?

Allereerst is Madrid een hele schattige en sfeervolle stad. Het heeft wat weg van grote Europese steden als Londen, maar beschikt nog steeds over kleine, schattige, Spaanse pleintjes en terrasjes. Het contrast tussen massaal en minder massaal maakt Madrid extra leuk. Daarnaast vergaap je je in de binnenstad van Madrid aan prachtige gebouwen, gave musea en mooie theaters. Het ene gebouw is nog indrukwekkender dan de andere. Hetgeen wat Madrid zo siert is de street art die door de stad heen te vinden is. Er is overal vrolijke en sierlijke graffiti of kunst te vinden. Naast al het moois dat er te zien is geniet de stad op heel veel plekken van straatentertainment. Je kunt jezelf vermaken met allerlei soorten optredens, levende standbeelden of mensen in kostuums. Voor de voetballiefhebbers is het ook een fantastische stad. Madrid heeft het op voetbalgebied heel goed voor elkaar en vertegenwoordigt dit jaar wel 5 clubs in de LaLiga. Na al het cultuur gesnuif kunnen jullie gaan genieten van heerlijke tapas op 1 van de schattige pleintjes van Madrid of in een van de massalere ‘mercados’ voor verse Spaanse gerechten. Tip: om de stad meteen goed te leren kennen is het super handig om een fietstour te doen. Je bent lekker bezig en geniet van al het moois dat Madrid rijk is. Tot slot zijn de fijne temperaturen in Madrid een goede reden om de stad te bezoeken. Deze zijn altijd aangenaam en geeft extra sfeer aan jullie stedentrip. Neem eens ‘n kijkje op de website van VakantieDealz.nl en wie weet vind je jouw perfecte stedentrip!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/maesse30/domains/123reisblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *