bangkok

Ontdek Bangkok

Bangkok; ’You hate it or you love it’. Het duizelingwekkende tempo, de wolkenkrabbers, chaotische wegen en duistere steegjes doen je niet meteen denken aan het exotische Thailand.

Maar niet getreurd want onder de schaduw van de wolkenkrabbers vind je een unieke stad met sfeervolle markten, gouden tempels, gezellige restaurants en vriendelijke locals.

Bangkok

Je moet deze stad even de tijd geven om je hart te veroveren, want zodra je langs de chaos en wolkenkrabbers kijkt zal dat ongetwijfeld gebeuren. Bangkok heeft namelijk iets magisch, het is een van de weinige steden die de veroudering zo kan camoufleren met een unieke sfeer en prachtige highlights.

In het centrum vind je indrukwekkende tempels, leuke markten, gezellige bars en aparte winkeltjes. En daarnaast kun je op elke hoek van de straat heerlijk eten bij een van de lokale eet kraampjes.

Wat is er te zien?

Tijdens het reizen in Thailand komt bijna iedereen in Bangkok. De meeste van die reizigers vertrekken gelijk richting het centrum, en dan met name de bekende Khao San Road. Dit is het walhalla voor iedere reiziger op zoek naar gezelligheid, feestjes en andere reizigers. Maar er is natuurlijk veel meer te zien.

Vlakbij Khao San vind je een aantal indrukwekkende tempels zoals de Grand Palace, Wat Phra Kaeo, Wat Pho en de mooiste, de Wat Arun. Deze tempel wordt ook wel de Tempel van de Dageraad genoemd vanwege de adembenemend mooie zonsondergang bij deze tempel.

Veel reizigers blijven hangen in dit gedeelte van Bangkok voordat ze uiteindelijk verder door Thailand reizen. En dat is begrijpelijk, maar wel zonde. Er is namelijk nog veel meer te zien dan alleen het bekende centrum.

Zo kun je nog Muay Thai wedstrijden bezoeken buiten het centrum, een food tour doen zodat je de wondere wereld van de Thaise gerechten leert kennen of naar Lumbini Park gaan – het Central Park van Thailand.

Weekend Market en MBK

Shoppen is niet de reden dat je op reis gaat naar Thailand. Maar iets wat je eigenlijk niet mag missen is de Weekend Market. Deze markt wordt beschouwd als een van de grootste markten ter wereld met zo’n 15.000 stalletjes.

Je kunt hier echt alles kopen tegen de goedkoopste prijzen. Het is niet zozeer de markt die bijzonder is, maar wel de hele sfeer er omheen! Chaotisch, druk, sfeervol en bizar… eigenlijk een soort mini Bangkok!

Daarnaast heb je nog het MBK Center, de meest legendarische shopping mall van Bangkok, populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Je vindt hier 2.000 winkels!

Toegangspoort van Zuidoost-Azië

Bangkok wordt door veel mensen ook wel de Toegangspoort van Zuidoost-Azië genoemd. Ten eerste omdat het redelijk centraal ligt, maar ook omdat je vanuit Bangkok goedkoop naar de rest van Zuidoost-Azië kunt reizen.

Vaak reis je voor minder dan €40 naar buurlanden als Cambodja, Thailand of Myanmar. En een vliegticket van Bangkok naar Hanoi boek je al voor €40!

Daarnaast kun je in Bangkok overal tours boeken naar de rest van het land of zelfs voor andere landen. Zo kun je in Bangkok zelfs een tour boeken naar de Angkor Wat in Cambodja of een reisje naar Langkawi in Maleisië.

Bangkok it is

De kans dat je na het lezen van dit verhaal een maand in Bangkok blijft hangen is vrij klein. Er is namelijk veel meer te zien in Thailand. Toch zou je hier makkelijk een week kunnen blijven.

Probeer je bezoek aan Bangkok in het weekend te plannen wanneer er het meest te doen is (bijv. de Weekend Market). Als je Bangkok een beetje gezien wil hebben moet je zeker 4 dagen zijn, en zelfs dan zal je je geen dag vervelen in deze fascinerende stad!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/maesse30/domains/123reisblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *