Handige tips voor de beste autoverzekering als je met de auto op vakantie gaat

 

Gratis stockfoto met apparaat, apparaatje, auto Stockfoto

Hoe leuk is het om er met je eigen auto op uit te gaan? Een autovakantie brengt veel vrijheid met zich mee, aangezien je zelf bepaalt waar je heen gaat, hoe lang je ergens blijft én je kunt je makkelijk verplaatsen tussen je accommodaties en de bezienswaardigheden op je vakantieadres. Op deze pagina lees je meer over voor wat voor type autoverzekering je het beste kunt kiezen als je met de auto op vakantie gaat.

Voor welk type autoverzekering kun je het beste kiezen als je ermee op reis gaat?

Zodra je voor een uitgebreide autoverzekering inclusief pechhulp in het buitenland kiest, ben je verzekerd van hulp onderweg. Sommige reisverzekeringen bieden vervangend vervoer aan of dekken een deel van de kosten als je auto het op vakantie laat afweten. Dit is lang niet altijd het geval, dus lees alle voorwaarden goed door, voordat je een verzekering afsluit, waarbij je denkt dat je voor pechhulp in het buitenland verzekerd bent. Een standaard autoverzekering dekt de kosten bij pech in het buitenland in ieder geval niet. Je zou ook kunnen kijken of je lid kunt worden van de ANWB, zij staan je ook bij als je pech krijgt in het buitenland.

Pechhulp is iets wat je voor je vakantie zeker geregeld wil hebben

Een accu moet worden vervangen wanneer je de auto niet meer aan de praat krijgt. Het kan zijn dat de accu van de auto leeg raakt, als je er niet voldoende of heel soms korte stukjes mee rijdt. De accu laadt zichzelf namelijk op als je langere afstanden aflegt en wanneer je de auto regelmatig gebruikt. Vertrouw je de accu van je auto niet voordat je op reis gaat? Dan kun je dit bij de garage laten controleren. Sommige mensen kiezen er standaard voor om een kleine (vakantie)beurt aan de auto te geven als zij ermee op vakantie naar het buitenland willen gaan. Op die manier voorkom je dat je in het buitenland met pech langs de weg komt te staan.

Zodra je met de auto naar het buitenland op vakantie wil, is het sowieso slim om pechhulp in het buitenland af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat je in ieder Europees vakantieland van Nederlandse pechhulp gebruik kunt maken. Sommige verzekeraars bieden je zelfs vervangend vervoer aan, zelfs als je op vakantie bent! Zo kan de vakantie niet in het water vallen als de auto het tijdelijk af laat weten.

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *