Gebruik deze vijf handige tips voor je belangrijke documenten, zoals je rijbewijs en OV-chipkaart

Gratis stockfoto met avontuur, bedrijf, bestand

Als je in het bezit bent van een rijbewijs of OV-kaart, is het belangrijk dat je deze pas van een foto voorziet. Er zijn een paar eisen voor deze foto’s. Je kunt Goedkoop een digitale pasfoto laten maken of een pasfoto rijbewijs online laten maken, dan wordt er standaard aan de pasfoto eisen voldaan. Ook kun je zelf foto’s maken van jezelf die je op je belangrijke documenten kunt zetten. Wil je meer weten over hoe je een goede pasfoto kunt maken? Lees dan deze korte blog voor meer tips. Dan weet je straks zeker dat je gebruik kunt maken van je rijbewijs en OV-kaart!

Fototips voor je OV-chipkaart

Er zijn paar dingen die belangrijk om te weten zijn als je je OV-chipkaart van een nieuwe foto moet voorzien. Ten eerste moet de foto die je upload ook van jezelf zijn, en moet het een recente foto zijn. Verder moet je volledige gezicht van voren goed te zien zijn, zodat je herkenbaar bent. Dit geldt ook als je een hoofddoek draagt. Je kin, mond, neus, ogen en wenkbrauwen moeten in ieder geval goed van voren te zien zijn. Je beide ogen moeten te zien zijn, als je een bril draagt kun je deze ook op de foto dragen. Zorg er ook voor dat je een scherpe foto uploadt die niet te licht of donker is. Ook is het belangrijk dat je een foto kiest waarop je gezicht van dichtbij te zien is, kies dus niet voor een foto van veraf. Dit is namelijk niet toegestaan. Op de foto mag je alleen jezelf kunnen zien, dus vermijd selfies met andere mensen. Voor het uploaden van de foto mag je zowel een jpg- als jpeg-bestand kiezen. Ook mag de foto in zowel kleur als zwart-wit geüpload worden. Heb je twijfels of je foto wel goed is? Je kunt goedkoop een digitale pasfoto laten maken of een Pasfoto rijbewijs online laten maken. Deze kun je ook gebruiken voor je OV-kaart als je ze even in scant.

Waar je rekening mee moet houden

Zolang je foto aan de eisen voldoet van de OV-kaart, mag je zelf weten met wat voor camera de foto gemaakt is. Een mobiele telefoon, tablet of zelfs webcam kun je prima gebruiken voor het maken van de foto. Je mag echter geen foto kiezen met een filter, dus vermijd Snapchat-filters. Je kunt ook goedkoop een digitale pasfoto laten maken of een pasfoto rijbewijs online laten maken, maar dan moet je wel een scan van de foto maken. Zorg er tenslotte voor dat je een geldige foto gebruikt voor je OV-chipkaart, omdat je anders een fikse boete kunt riskeren of je kaart kunt kwijtraken.

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *