pexels-photo-824299

Een unieke jubileumreis naar Thailand

Sawadee bestaat 35 jaar! En om dat te vieren gaan zij terug naar de roots. In 1983 vertrok de eerste reis naar Thailand.  Inmiddels zijn zij behoorlijk gegroeid en hebben ze prachtige rondreizen naar alle uithoeken van de wereld. Wij zijn uiterst nieuwsgierig naar deze eerste reis en ook naar wat de unieke  Rondreis naar Thailand ter ere van het 35 jarig jubileum voor ons in petto heeft. Reden genoeg voor een interview met productmanager én oude rot in het vak: Jacco Holterman.  

Kan jij ons vertellen hoe Sawadee is ontstaan?

De oprichters van dit bedrijf, Ellie en Mieke, hadden zelf gereisd in Azië en besloten van hun passie hun werk te maken. Aan de keukentafel van Ellie’s huis aan de Da Costakade in Amsterdam werd de basis gelegd en de keuze voor de naam Sawadee Reizen was natuurlijk een hele logische. Met behulp van een lokale partner in Thailand werd de eerste reis opgezet en klandizie gezocht. Mond-op-mondreclame was erg belangrijk, maar de kleine advertenties in de zaterdagkrant natuurlijk ook.

De eerste rondreis ging dus naar Thailand. Wat was de route?

De eerste rondreis was gefocust op het noorden van Thailand. Vanuit Chiang Mai stond een trekking op het programma van maar liefst 5 dagen en werd er bij lokale bergstammen overnacht. Per nachttrein werd er gereisd tussen Bangkok en Chiang Mai & Chiang Rai en het drielandenpunt van Laos, Myanmar en Thailand. Net als nu!

Ter ere van ons 35-jarig bestaan heb je een jubileumreis ontwikkeld. Vertel!

Zoals je al aangaf, gaan we terug naar onze roots. Dit moet je ruim zien. Onze roots als reisorganisatie liggen in Thailand; maar zijn ook verankerd in de gedachte dat we onze reizigers graag een bijzondere ervaring meegeven. In 1983 was Thailand nog geen alledaagse bestemming en gingen we langs onbekende paden. Tegenwoordig zijn een aantal van de plaatsen waar we toen heen gingen wel wat populairder geworden. Gelukkig heeft Thailand heel veel te bieden en zijn er nog steeds hele bijzondere plekjes te ontdekken. We nemen je dus graag opnieuw mee langs onbekende paden!

Wat zijn de highlights van deze reis?

Persoonlijk vind ik dat de reis vol highlights zit. Het verblijf in Chiang Khan aan de Mekong in de provincie Loei is geweldig. Het is hier heerlijk rustig en tijdens een boottocht kun je genieten van het leven langs de rivier. In Loei bezoeken we ook nog een prachtig en onbekend nationaal park. Verder gaan we naar het prachtige Pai en doen we een trekking in de provincie Mae Hong Son, een regio die weinig bezocht wordt. Tijdens de trekking slapen we in de dorpen bij de mensen thuis. De laatste dagen van de reis bezoeken we het Kuri Buri NP, waar olifanten gespot kunnen worden. We sluiten af in het Khao Sam Roi Yot National Park; dit gebied heeft een prachtige kustlijn met diverse stranden en eilandjes voor de kust. En als ik nog een hoogtepunt mag noemen.. van het heerlijke Thaise eten krijg ik nooit genoeg. We gaan op deze reis door de Isan, een gebied in het noordoosten van Thailand wat bekend staat om zijn heerlijke lokale gerechten. Smullen dus!

Wat maakt deze reis zo bijzonder?

Thailand is mooi, relaxed en heeft ongelooflijk veel te bieden. Als je al eens in Thailand bent geweest en je wilt een andere kant van het land zien, raad ik je deze reis zeker aan. Maar ook als je op zoek bent naar iets meer avontuur! De droge tijd in de gebieden Loei en Mae Hong Son is van november tot maart is, dus dit maakt het de beste reistijd van deze reis.

Heb je nog reistips voor Thailand?

Thais streetfood; superlekker en spotgoedkoop! Of als je van koken houdt, doe een kookcursus in Chiang Mai. Daar heb ik zelf heel veel van opgestoken en dat wordt ruimschoots gewaardeerd door mijn omgeving. Laat je verder gewoon verrassen door de prachtige natuur en cultuur, de vriendelijke mensen en geniet van het relaxte leven in dit heerlijke land.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *