De leukste spelletjes tijdens je reis

Ben je van plan om met je gezin op vakantie te gaan? Elke reis zal spannend zijn. Vastzitten in de auto of wachten op het vertrek zal echter saai zijn. Daarom moet je enkele spellen voorbereiden die je tijdens de wachttijd kunt spelen. Je kunt bijvoorbeeld proberen te schaken of andere soorten spellen te spelen. Het spelen van bordspellen of kaartspellen kan de schermtijd van je kinderen elimineren. De kinderen doden meestal de tijd door spelletjes te spelen op hun smartphones. Daarom moet je ze uitnodigen om eens bordspellen te spelen. Je kunt de spellen spelen op de vloer van de camper, in de auto of zelfs op de dienbladtafel van het vliegtuig. Hier zijn enkele spellen die je tijdens de reis kunt spelen.

Backgammon spelen

Een van de meest populaire bordspellen is backgammon. Je kunt borden voor backgammon kopen. Een backgammon bord heeft 24 smalle driehoeken. Deze driehoeken zijn gegroepeerd in 4 delen. Om dit spel te spelen, moet de speler de driehoeken van de andere kant van het bord verplaatsen. Elke speler heeft 15 stenen. Ze kunnen de steen verplaatsen op basis van het aantal dat ze hebben gegooid met de dobbelstenen. Als je de winnaar wilt zijn, moet je al je stenen van het backgammon bord verplaatsen. Dit spel is leuk en kan door kinderen of volwassenen worden gespeeld.

Schaken

Schaken is een soort bordspel dat door twee personen wordt gespeeld. Dit spel bestaat uit een schaakbord en 16 stukken. Er zijn 6 soorten stukken, waaronder de koning, koningin, loper, toren, paard en pion. Elk type stuk heeft een andere manier om te bewegen. Het doel van schaken is om een schaakmat te zetten. Het betekent dat je de koning van de tegenstander moet bedreigen, zodat deze niet kan ontsnappen. Schaken heeft niet altijd een winnaar. Als je verwacht te verliezen, kun je je overgeven. Om dit spel te spelen, moet je de zet van elk stuk begrijpen. Je moet ook een goede tactiek hebben om je tegenstander te verslaan. Dit spel kan bij elke gelegenheid gespeeld worden. Je kunt het bijvoorbeeld spelen als je in de camper bent. Daarnaast kun je ook schaken op de camping of in het hotel.

Monopoly spelen

Monopoly is een klassiek spel dat veel fans heeft. Ook al heeft dit spel ingewikkelde regels, iedereen zal het graag spelen. Dit spel vereist 2 tot 8 spelers. Het ideale aantal spelers om een monopoly bordspel te spelen is drie tot vijf personen. Het kan gespeeld worden door kinderen van 8 jaar of ouder. Om het spel te starten, kun je het monopolybord op een vlakke ondergrond neerzetten. Vervolgens kun je het speelstuk kiezen. Op basis van de dobbelstenen die worden gegooid, kun je over het bord bewegen. De bankier zal de spelers geld geven. Nadat je de dobbelstenen hebt gegooid en je pion hebt verplaatst, moet je het vak checken waarop je terechtkomt. Je kunt het onroerend goed van dat vak kopen. Trouwens, soms kom je op een bepaald vak terecht waar je wordt gevraagd om geld te verzamelen, een kaart te trekken of naar de gevangenis te gaan. Om een monopoly te winnen, moet je eigendommen in de verschillende gekleurde groepen kopen.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *