Londen

De leukste bezienswaardigheden in Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is Londen, een miljoenenstad wat op zichzelf als een grote bezienswaardigheid is. Londen staat bekend om de wereldberoemde dubbeldekkers, de bekende rode telefooncellen die nog steeds op iedere hoek van de straat in Londen te vinden zijn. En natuurlijk het verkeer wat aan de linkerkant van de weg rijdt.

Voor wie naar Londen wil om de bezienswaardigheden te bezichtigen, je hebt meestal niet genoeg aan één weekend. Wil je toch zoveel mogelijk dingen doen in één weekend? Dan kun je het beste een LONDON PASS aanschaffen, hiermee krijg je korting op vele bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

De winkelstraten van Londen

Waar de meeste mensen voornamelijk voor naar Londen gaan, zijn de winkelstraten. De bekendste winkelstraat in Londen is Oxford Street, je vindt er meer dan 500 winkels zoals Marks & Spencers, Topshop en Zara.

London Eye

Het grootste en spectaculairste reuzenrad van de wereld is de London Eye, een rit duurt wel 30 minuten. En je kunt maar beter van tevoren kaartjes boeken, de wachtrij kan namelijk wel eens erg lang zijn, vooral in de zomerperiode.

Tower Bridge

Of wel, de Londen Tower Bridge welke over de Theems loopt, deze brug ligt naast de tower of Londen. Vanaf deze brug heb je ook uitzicht op een andere bezienswaardigheid in Londen, namelijk de City Hall; het stadshuis van Londen.

Buckingham Palace

De naam zegt het al, een paleis in Buckingham, dit paleis is het onderkomen voor de Britse Royalties. Daarnaast is de Buckingham Palace ook een kunstgalerij en een toeristische attractie en werkplek voor 450 personen. Een ware attractie is de wisseling van de wacht, dit is een ceremonie dat een keer per dag zich voordoet.

West End

Het bekendste uitgaansgebied van Londen is de West End, het walhalla van theater. Bekende theaterstukken worden gespeeld en het theater staat samen met New York’s Broadway Theater. Naast theaters vind je in de regio West End ook veel bioscopen, restaurants, hotels en clubs.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *