backpack

Backpacken

Backpacken is een manier van reizen waarbij je met relatief weinig kosten een relatief lange periode gaat reizen. Met een rugzak trek je van hostel naar hostel en vaak in verschillende landen.

Populaire landen zijn Australië en Nieuw Zeeland maar zeker ook landen in Afrika en Zuid Amerika doen het goed onder de backpackers.

Backpacken in Europa? Geen probleem. Er zijn in Europa in elke stad meerdere backpackers te vinden.

De een wat duurder dan de andere maar veelal erg goedkoop en toegankelijk. Ver vooraf boeken is niet nodig. Je kunt gewoon langsgaan en een kamer of dorm regelen. Niet duur en erg gezellig. Dat is een van de speerpunten van een backpack-reis.

Hostels in Australië

Ben je van plan om te gaan backpacken, dan is Australië een goede optie. Een keuze waar je niet snel spijt van krijgt. Australië heeft immers veel te bieden.

Naast een geweldig divers landschap, zijn er hostels in overvloed. Deze vind je door gewoon door de straten te lopen. Wat ook vaak het geval is is dat je van medereizigers in een ander hostel tips krijgt waar je leuke hostels kunt vinden.

Wat je ook kunt doen is backpackers online zoeken. In een plaatselijke internetcafé of op je smartphone kunt je eenvoudig dat hostels of backpackers vinden die jou wel aanspreekt. Je kunt letten op de prijs, ligging en bijvoorbeeld de sfeer die je van de impressie krijgt.

De juiste backpack kopen

Als je voor een lange periode op reis gaat dan is een goede backpack niet weg te denken. Als het nu gaat om een lange backpackreis of een vakantie van drie weken, een backpack waar je alles in kwijt kunt en die lekker zit is erg fijn.

Je zult zien dat je geen spijt krijgt van de aanschaf van dé perfecte rugzak.

Backpacken in Azië

Backpacken in Azië heeft veel voordelen ten opzichte van andere meer westerse landen. De hostels zijn er spotgoedkoop, je kunt in theorie dus langer backpacken. Het leven is ook niet duur.

Even eten op straat bij een kraampje? Voor 1 dollar heb je al een hele maaltijd. Je kunt het echter wel zo luxe maken als je zelf wilt. Dat luxe aanbod is immers ook aanwezig.

Check Backpackers Online voor alle overzichten.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *