Backpacken in Thailand

Thailand is een zeer populair land om te gaan backpacken. Het landschap is schitterend, er zijn veel adembenemende bezienswaardigheden en het is niet duur. De infrastructuur is geschikt om rond te reizen voor toeristen. Mis de volgende hoogtepunten van Thailand niet.

Bangkok
Deze metropool biedt veel bezienswaardigheden, activiteiten en een bruisend nachtleven. Er zijn veel mooie tempels en paleizen te zien, waaronder de Tempel van de Smaragden Boeddha. In deze tempel ligt een Boeddha beeldje dat belangrijk is voor het boeddhisme. In de buurt ligt het Koninklijk Paleis, waar de koninklijke leden zijn geborgen.

Chiang Mai
In en om Chiang Mai valt enorm veel te beleven. De stad heeft zijn eigen tradities, dialect en cultuur. Het is leuk om een trekking rond Chiang Mai te doen in de prachtige natuur. In de stad zelf zijn meer dan 300 tempels gevestigd. De bekendste hiervan is de Wat Phratat Doi Suthep, die wordt bezocht door boeddhisten wereldwijd. Je kunt de dagelijkse avondmarkt bezoeken als je op zoek bent naar souvenirs of leuke kleding. Probeer wel altijd af te dingen op de koopwaar, want anders wordt er misbruik van je gemaakt.

Phuket
Phuket is het grootste eiland van Thailand, met schitterende stranden en talloze uitgaansgelegenheden. In Patong zijn veel clubs en bars te vinden. Je kunt op dit eiland ook zeer goed (leren) duiken en genieten van het mooie onderwaterleven. Wanneer je gaat backpacken in Thailand moet je zeker Phuket checken.