belgie

5 Dingen die je moet doen in Belgisch Limburg

Heerlijk ontspannen een paar daagjes weg naar Belgisch Limburg, wie wil dat nu niet. Zoekt u nog inspiratie voor activiteiten in dit mooie stukje België? Hieronder staan enkele dingen die je gedaan of bezocht moet hebben in Belgisch Limburg!

 1. Landcommanderij Alden Biesen

  Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen is een prachtig gebouw om te zien maar heeft ook een interessante geschiedenis. Behalve dat u dit gebouw kunt bezoeken met een gids om zo meer te weten te komen over de boeiende historie is er nog veel meer te doen. Zo worden er verschillende evenementen georganiseerd, kunt u gebruik maken van de fiets- en wanderroutes, zijn er geregeld tentoonstellingen en kunt u buiten heerlijk picknicken bij goed weer in de Franse tuin. Er is zelfs een bibliotheek aanwezig. Voor een dagje uit kunt u bij landcommanderij Alden Biesen dus goed terecht.
 2. Nationaal jenever museum

  Hasselt staat onder meer bekend om de echt Hasseltse jenever. Of u nu een liefhebber bent van deze alcoholische versnapering of niet, dit museum is een bezoekje waard. In dit museum kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de jenever in het algemeen, maar ook de geschiedenis specifiek in België. Naast informatie is er ook veel te zien en te proeven! Voor de liefhebber zijn er in het proeflokaal verschillende soorten jenever te proberen zodat u ook kunt ervaren hoe de verschillende soorten jenever smaken.
 3. Zwembad Aqua Mundo Erperheide

  Voor wie een dag even iets heel anders wil doen kan heerlijk ontspannen in zwembad Aqua Mundo in Erperheide. Met name voor kinderen is dit een dagje uit wat niet snel vergeten zal worden. Het zwembad ziet er heel subtropisch uit en aan glijbanen ontbreekt het niet. Exotische vissen, een wildwaterbaan en een golfslagbad zorgen voor een dag vol avontuur. Voor de wat jongere bezoekers is er ook een kinder-doe-bad en peuterbadje zodat zij zich ook kunnen vermaken in zwembad Aqua Mundo Erperheide.blote voeten pad
 4. Blotevoetenpad

  Wilt u weer even helemaal terug naar de natuur? Tijdens een wandeling over het blotevoetenpad in Lommel kan het. Zoals de naam al zegt is dit een pad om te lopen op, jawel, blote voeten! Gedurende drie kilometer ervaar je materialen en temperaturen op een andere manier om zo de natuur te herontdekken. Met beide voeten op de grond, maar dan letterlijk!
 5. Onze-lieve-vrouwebasiliek te Tongeren

  In Tongeren is de prachtige gotische toren van de Onze-lieve-vrouwebasiliek niet te missen. Deze grote kerk is een echte bezienswaardigheid met een boeiende geschiedenis. Niet alleen van buiten, maar ook binnen is de kerk een bezoekje waard. Wat de basiliek extra bijzonder maakt is de kloostergang die om het hof heen ligt. Het is de enige kloostergang die bewaard is gebleven in het Maasland.

Dit is een greep uit de dingen die er te doen zijn in Belgisch Limburg, dit gebied in België is zeker een bezoekje waard dus! En dat kan via Sunjets.be

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *