parijs

5 Bezienswaardigheden die je moet bezoeken in Parijs

Ga je binnenkort op stap naar Parijs, de hoofdstad van Frankrijk? Dan mag een bezoek aan de 5 mooiste bezienswaardigheden van Parijs natuurlijk niet ontbreken.

Parijs, bekend als de stad van liefde, heeft voor elke toerist ongelofelijk veel te bieden. Je hoeft je in een wereldstad als deze dan ook geen seconde te vervelen.

Er is altijd wel een attractie die je kunt bezoeken en die een blijvende indruk op je zal achterlaten. Wat zijn de 5 bezienswaardigheden in Parijs die je absoluut niet mag missen?

 1. De Eiffeltoren

  De Eiffeltoren is natuurlijk dé trekpleister van Parijs. Het is niet alleen het symbool van de stad, vanaf de toren zelf heb je een prachtig uitzicht over de stad. In de avond kun je de Eiffeltoren ook van een bezoek voorzien. Elk uur tussen 21:00 en 24:00 uur is de Eiffeltoren een paar minuten verlicht. Niet voor niets is de Eiffeltoren een geliefde plek voor verliefde stelletjes om elkaar ten huwelijk te vragen.
 2. Notre Dame

  Een andere bekende attractie in Parijs is de Notre Dame. In deze wereldberoemde kathedraal werd Napoleon bijvoorbeeld gekroond tot keizer. Bovendien is de kathedraal volop in de belangstelling komen te staan dankzij de ‘Klokkenluider van de Notre Dame’. Het is daarom een absolute aanrader om dit stukje historie met eigen ogen te zien.

  notre dame parijs
  Beelden van de apostelen bij de Notre Dame.
 3. Basilique du Sacré-Coeur

  Deze grote witte kerk heeft een bijzondere uitstraling en ligt op de top van een heuvel. Wat vooral indrukwekkend is aan dit gebouw, is het plein met de grote trappen en af de afbeeldingen van Jezus in de kerk zelf. Deze zijn volledig gemaakt van mozaïek. Iedereen die een beetje spiritueel is aangelegd, ervaart in de Basilique du Sacré-Coeur iets van de mystiek van het geloof.
 4. Seine

  Ben je romantisch aangelegd? Dan ontkom je tijdens een bezoek aan Parijs niet aan de rivier de Seine. Deze rivier kronkelt door de gehele stad en is dan ook perfect geschikt voor een rondvaart. Wat ook bijzonder is om vanuit de boot te zien, zijn de talloze bruggen waar je onderdoor vaart. 

   

  seine
  Prachtig shot van de Seine.
 5. Moulin Rouge

  Ben je dol op exclusieve feestjes en wil je een unieke avond beleven in de bekendste nachtclub van Parijs? Ga dan een avondje uit in Moulin Rouge. Deze accommodatie valt op vanwege de verlichte wieken en er worden elke avond indrukwekkende shows opgevoerd. Je kunt er exclusief dineren en bovendien is Moulin Rouge veelvuldig gebruikt voor de opname van diverse films.

Maak je binnenkort een trip naar Parijs met TUI? Zorg er dan voor dat je deze bezienswaardigheden niet mist.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *